De Curioso de todo |
Ezt a receptet többféle módon el lehet készíteni van aki szereti több hurkával kolbásszal. Én ehhez a recepthez vagyok szokva amit itt leírok nekem így ízlik a legjobban.
Ez egy tipikus valenciai étel. nekem személyesen jobban ízlik, mint a paella.
Én nem mérem az adagokat, általában szemmértékre határozom meg milyen alapanyagból mennyi kell. Általában pohárral mérem az adagokat.
Először is szükségünk van egy tűzálló edényre. A forma mindegy.
A recept 4 személyre:
1 kis pohár rizs személyenként. Kövérebb szemű rizst használunk ennek a főzési ideje is hosszabb.
Ha 4 pohár rizst használunk akkor 8 ugyan akkora pohár vízzel kell felengedni.
Szükség van még egy marék csicseriborsóra, amit előző este vízbe be kell áztatni.
¼ kg oldalas
¼ kg kolozsvári szalonna
krumpliból 4 személyre elegendő 2 nagyobb szem.
2 nagy darab érett paradicsom.
személyenként 1 fél hurka 4 személyre elegendő 2 nagyobb hurka.
1 egész fej fokhagyma.
kell még a rizs megszínezéséhez kurkuma vagy sáfrány.
Só ízlés szerint.
Oliva olajjal a legjobb de napraforgó olajjal is jó.
A krumplikat felkarikázzuk körülbelül 1 ujjnyi vastagra. Az oliva olajon kicsit elősütjük, azután elősütjük az felcsíkozott oldalast, majd a felcsíkozott kolozsvári szalonnát.
És végül a félbevágott paradicsomok. Minden hozzávalót külön sütjük elő ugyan abban az olajban.
Ha már mindezzel megvagyunk belehelyezzünk mindent egy tűzálló edénybe.
A rizst és a többi hozzávalót sorban legvégül pedig a csicsriborsót szórjuk rá.
A közepébe belenyomjuk a fej fokhagymát.
A szükséges mennyiségű vizet, sót és színező anyagot,
majd az egészet előmelegített sütőbe tesszük. Kicsivel később megkeverhetjük, illetve meggyőződhetünk róla hogy elég sós-e.
Majd közepes lángon 30 percig sütjük. Mikor már csak 5 vagy 10 perc hiányzik a sütési időből rátesszük a rizs tetejére a hurkát.
Annyira süsük meg a hurkát hogy a bőre ne menjen szét.
nagyon finom mindenkinek jó étvágyat kívánok
0 comentarios:
Publicar un comentario