Curioso de todo

La curiosidad te hará libre

English Español

Arreu del mon Danone porta molts anys fent una campanya molt agresiva anunciant els beneficis per al salut de l'Actimel i l'Activia (abans anomenat Bio) L'única cosa que fa l'Actimel és el mateix que el iougurts de tota la vida. No te res més. A banda de molta publicitat i alguna que altra mentida a aquesta. Des que l'Actimel va eixir al mercat els bacteris que el componen han canviat de nom. Primer va ser L.casei immunitas. Amb això volien dir que ajudava al sistema immunològic. Ara es diu L. casei defensis. Així pots entendre que defen el teu organisme. En realitat la soca de L.casei que utilitza Danone és DN-114001 del L. Casei . No té res d'especial. A banda del preu que és el doble de un iogurt normal. La facilitat amb la qual Danone canvia el nom als seus bacteris no te res de científic. Al igual que diuen que tenen soques exclusives. Però d'exclusives no tenen res. El iogurt de tota la vida està fet pels bacteris Lactobacillus bulgaricus i Streptococus thermophilus. I s'ha d'anomenar iogurt només quan els bacteris estan vius al final del procés. N'hi han productes lactics que s'anomenen iogurt pasteuritzat, però si pasteuritzes el iogurt el que fas es cuinar-lo i matar els bacteris beneficiosos. Però no mai serà iogurt, per molt que algunes empreses en diferents païssos han fet força perquè se'ls permeta vendre això com iogurt.
L'Actimel es un iougurt fet per un altre
Lactobacillus. Per tant, és iogurt sense res especial.

Recorde que al principi d'eixir al mercat l'Actimel la mateixa publicitat deia que cada Actimel contenia 10.000 mil·lions d'
L. casei inmunitas. Això es molttissim si penses detenidament. Casualment, per aquella època jo estava estudiant Biologia. A les pràctiques de Microbiología dels aliments analitzarem l'Actimel i obteinguerem 1 mil·lió de bacteris per cada Actimel. La diferència respecte al que deia la publicitat i el que obtinguerem fou abismal. Comparant el que deia Danone i el que obtinguerem nossaltres era:

10.000.000.000 Segons Danone
1.000.000 Resultats de laboratori

La diferència és prou important.

A l'igual que l'Activia (abans anomenat Bio, però com que no en té res de cultiu biològic la UE va prohibir aquest nom), està fet per
Lactobacillus bifidus. Però Danone, de nou, li posa un nom publicitari Bifidus actiregularis. Juga amb el nom Activia i amb la paraula regulació per vendre que regula el tracte intestinal. I és només un altre iogurt amb les propietats d'un iogurt. Perquè si tens problemes intestinals un iogurt normal, de tota la vida, t'ajuda també a regularitzar-lo. De la familia del Lactobacillus bifidus estàn:

  1. B. Longum

  2. B. Fijidum

  3. B. Infantis

  4. B. Breve

Per la qual cosa, el nom de Danone és marketing. La soca de Danone es Bifidobacterium animalis DN173010. Allò d'Actiregulares és un invent de Danone. No té res de científic. Danone te com propies les soques:

  1. Bifidus Digestivum

  2. Bifidus Regularis

  3. Bifidobacerium Lactis

  4. Bifidus ActiRegularis

Però, només es tracta de marketing. Aquestes soques no existeixen a la natura. Qualsevol científic que s'aprecie de ser-ho no mai et dirà que existeixen. El problema és que els organismes que haurien de regular aquesta publicitat enganyadora, on tot és mentida, ho permeten. Inclòs la publicitat de l'Actimel i l'Activia (curiosa similitut de noms) et diu de fer el Desafiament Actimel o el Desafiament Activia per demostrar-te com de bo et trobaràs en quan els prengues durant un periode. Si fas el mateix amb un iogurt de tota la vida obtindràs els mateixos resultats.







Però la gent no es para a pensar això.

Ara ja saps el que n'hi ha. Així que pots prendre't un iogurt o prendre't un iogurt que et costarà el doble i et donarà els mateixos resultats.

0 comentarios:

Publicar un comentario