Curioso de todo

La curiosidad te hará libre

Català English Español

De Curioso de todo

Ezt a receptet többféle módon el lehet készíteni van aki szereti több hurkával kolbásszal. Én ehhez a recepthez vagyok szokva amit itt leírok nekem így ízlik a legjobban.

Ez egy tipikus valenciai étel. nekem személyesen jobban ízlik, mint a paella.

Én nem mérem az adagokat, általában szemmértékre határozom meg milyen alapanyagból mennyi kell. Általában pohárral mérem az adagokat.

Először is szükségünk van egy tűzálló edényre. A forma mindegy.

A recept 4 személyre:

1 kis pohár rizs személyenként. Kövérebb szemű rizst használunk ennek a főzési ideje is hosszabb.

Ha 4 pohár rizst használunk akkor 8 ugyan akkora pohár vízzel kell felengedni.

Szükség van még egy marék csicseriborsóra, amit előző este vízbe be kell áztatni.

¼ kg oldalas

¼ kg kolozsvári szalonna

krumpliból 4 személyre elegendő 2 nagyobb szem.

2 nagy darab érett paradicsom.

személyenként 1 fél hurka 4 személyre elegendő 2 nagyobb hurka.

1 egész fej fokhagyma.

kell még a rizs megszínezéséhez kurkuma vagy sáfrány.

Só ízlés szerint.

Oliva olajjal a legjobb de napraforgó olajjal is jó.

A krumplikat felkarikázzuk körülbelül 1 ujjnyi vastagra. Az oliva olajon kicsit elősütjük, azután elősütjük az felcsíkozott oldalast, majd a felcsíkozott kolozsvári szalonnát.

És végül a félbevágott paradicsomok. Minden hozzávalót külön sütjük elő ugyan abban az olajban.

Ha már mindezzel megvagyunk belehelyezzünk mindent egy tűzálló edénybe.

A rizst és a többi hozzávalót sorban legvégül pedig a csicsriborsót szórjuk rá.

A közepébe belenyomjuk a fej fokhagymát.

A szükséges mennyiségű vizet, sót és színező anyagot,

majd az egészet előmelegített sütőbe tesszük. Kicsivel később megkeverhetjük, illetve meggyőződhetünk róla hogy elég sós-e.

Majd közepes lángon 30 percig sütjük. Mikor már csak 5 vagy 10 perc hiányzik a sütési időből rátesszük a rizs tetejére a hurkát.

Annyira süsük meg a hurkát hogy a bőre ne menjen szét.

nagyon finom mindenkinek jó étvágyat kívánok

0 comentarios:

Publicar un comentario

About this blog