Curioso de todo

La curiosidad te hará libre

English Español Magyar

De Curioso de todo

Aquesta recepta en té algunes variants. N'hi ha qui li posa més embotits. La que posse a continuació és la que estic acostumat a menjar.
Aquest plat és típic valencià. A mi, personalment, m'agrada més que la paella. Jo no cuïne per quantitats exactes, jo cuine a ull. Per això algunes mides les puc donar en gots.

Per una banda necessitem una caçola de fang. Pot ser rodona o quadrada. Això ja va per gustos o segons estiga a mà.
Els ingredients per a 4 persones en són:
  1. 1 got menut d'arròs per persona. L'arròs és del tipus bomba. Jo utilitze la marca La Fallera. La qual personalment m'agrada més.
  2. El doble d'aigua que d'arròs. Això és, si per a 4 persones necessitem 4 gots menuts d'arròs, aleshores necessitem 8 gots d'aigua.
  3. Un punyaet de cigrons.
  4. Un quart de costelles.
  5. Un quart de camsalada.
  6. Creïlles. D'això no done quantitat. També a ull. Si son grans per a 4 persones calen 2 creïlles.
  7. 2 tomaques grans madures
  8. 1 butifarra per persona. Si les butifarres son grans, com la de la foto, només en cal 1.
  9. 1 cap d'all.
  10. Colorant alimentici (si es té safrà millor, però n'és més car)
  11. Sal
  12. Oli d'oliva (si es te, si no de girasol)
Els cigrons es posen a remull la nit anterior.
Las creïlles es pelen i es tallen en rodaixes longitudinals del gruix (aprox.) d'un dit. Es fregixen un poc fins que estiguen un poc doradetes. A continuació es fregeixen les costilles y seguidament la camsalada que s'ha tallat previament en taquets. Per últim les tomaques es tallen en meïtats i es fregeixen per ambdos costats un poc. Cada cosa s'ha de fregir per separat. Jo ho faig en aquest ordre per anar aprofitant l'oli, ja que les creïlles necessiten més quantitat.
Una vegada ho tens tot es posa dins de la caçola de fang posant al final els cigrons i l'arròs, els quals es quedarant pels llocs deixats per la carn, creïlles i tomaca. I dalt del tot el cap d'all.Tot seguit es posa l'aigua, sal i colorant alimentici. I es reserva la butifarra per més avant. Es posa tot dins del forn que préviament em posat a calfar. Mentre es cuïna l'arròs es pot tastar com està de sal per anar posant més si en cal. I es meneja un poquet l'arròs de tant en tant. Es cuïna a mig fog durant 30 minuts. Quan manquen 5 o 10 minuts per a acavarse de fer l'arròs es posen dalt les botifarres. Ja que així no es rebenten.

N'hi ha qui li posa també llonganices i carn de magra, les quals s'han de cuïnar avans com la resta de la carn.

0 comentarios:

Publicar un comentario

About this blog